zondag 17 februari 2013

Italaans buurtbarretje Caffè Booon - Rotterdam

Bijna een jaar geleden opende Caffè Booon haar deuren. Dé plek - in Italiaanse stijl - voor koffie, To Go, ontbijt, lunch en borrel.

Buurtbar
Caffè Booon ligt in de gezellige Proveniersstraat in Rotterdam, vlakbij het station. De ruimte is klein maar fijn, het zonnetje schijnt naar binnen en het is ingericht met gezellige brasserietafels, twee lounges zitjes en een barretje aan het raam. Het is een geliefde plek bij mensen uit de buurt, voor zakelijke afspraken, om alleen te werken met je laptop, wakker te worden met een krantje of met vrienden gezellig een borrel te drinken.

Doppio en Limoncello
De eigenaresse is half Italiaans en haalt veel producten uit diverse streken in Italie. Ook de Italiaanse koffiemachine is met smaak uitgezocht. La Marzocco - de Ferrari onder de koffiemachines - zet de meest heerlijke koffie. Cappuccino, doppio-espressio, lungo americano of caffè Booon; het staat allemaal op de kaart. De liefhebber bestelt een extra espressoshot of Limoncello bij de koffie.

Dagstart
Je kunt hier zeven dagen per week terecht. Caffè Booon opent in de zomer al om 7 uur in de ochtend en in de winter om 8 uur. Om de dag goed te beginnen bestel je voor € 6,60 een klein ontbijt en voor € 10,50 een groot ontbijt. Of je bestelt een pain au chocolat en doopt deze lekker - op z'n Frans dan - in je caffè latte. Ben je iets te laat van huis vertrokken? Ren dan even naar binnen en bestel een koffie To Go.

Dagafsluiter
De hele dag (tot 19.00 uur) kun je hier heerlijke broodjes bestellen en de specialiteit van de kaart: jus d'orange van Siciliaanse bloedsinaasappels. De dag sluit je af onder het genot van een goed glas wijn met anti-pasti. Natuurlijk smaakt de mozzarella en de jamon hier echt lekkerder! Dankzij het heerlijke eten en drinken, de ongedwongen sfeer en de geweldige gastvrijheid van het team van Caffè Booon - toen ik er was, dankzij Mirjam - loop je hier met een glimlach weer de deur uit. Om snel weer een keer terug te komen.

Caffè Booon, Proveniersstraat 33, Rotterdam, www.caffebooon.nl.






Copyright beelden: www.tillietip.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten