dinsdag 12 februari 2013

The Fashion World of Jean Paul Gaultier - Kunsthal Rotterdam

Rotterdam is de komende tijd hét podium voor de beroemde Bretonse streep van couturier Jean Paul Gaultier. De Euromast en Bijenkorf zijn gehuld in blauw-witte strepen en ook andere Rotterdamse gebouwen en bomen maken onderdeel uit van de catwalk. Dit alles ter gelegenheid van de multimediale tentoonstelling ‘The Fashion World of Jean Paul Gaultier: From the Sidewalk to the Catwalk’ in de Kunsthal Rotterdam.

De Kunsthal is een internationale samenwerking aangegaan met het Montreal Museum of Fine Arts en Maison Jean Paul Gaultier. Het toont meer dan 140 topstukken uit de couture- en prêt-à-porter collectie van de iconsiche ontwerper, die in de modewereld bekend staat als 'enfant terrible'. Een groot deel van zijn gewaagde en toonaangevende creaties is niet eerder getoond, zoals de beroemde punt-bh die Jean Paul Gaultier ontwierp voor de Blonde Ambition World Tour van Madonna. Ook bewonder je bruiklenen van regisseur Pedro Almodovar en gerenommeerde modefotografen.

Ga in stijl - in Bretonse streep natuurlijk - en geniet van de wereld waar kunst en couture hand in hand gaan. De tentoonstelling is te bezoeken tot en met 13 mei 2013. Kijk op de website van Kunsthal Rotterdam voor meer informatie.

Kunsthal Rotterdam, Westzeedijk 341, Rotterdam, www.kunsthal.nl  

L’Homme-objet [Boy Toy] collectie
Men’s prêt-à-porter voorjaar/zomer 1984
© Patrice Stable/Jean Paul Gaultier

Les Vierges [Virgins] collectie
Apparitions jurk
Haute couture voorjaar/zomer 2007
© Patrice Stable/Jean Paul Gaultier

La Vierge aux serpents 
(Kylie Monigue), 2008
foto Pierre et Gilles
Bewerkte foto, ingelijst dor kunstenaars
138 x 137 cm
Galerie Jérôme de Noiermont, Parijs
Korset gedragen door Madonna
Blond Ambition World Tour, 1990
foto Emil Larsson
Dazed & Confused, april 2008


Geen opmerkingen:

Een reactie posten