zaterdag 18 mei 2013

Grand Café, Bistro en Bar Khotinsky - Dordrecht (NL)

Dordrecht mag trots zijn op een nieuwe aanwinst voor de stad: Grand Café, Bistro en Bar Khotinsky. De horecagelegenheid is gevestigd in het Energiehuis, een voormalige elektriciteitscentrale in Dordrecht.

Klassiek ontmoet eigentijds
In dit rauwe pand hebben ondernemers van Khotinsky een nieuwe plek gecreëerd waar klassieke horeca hand in hand gaat met eigentijdse ideeën. Met eenzelfde gedrevenheid als Achilles de Khotinsky zijn ze Khotinsky gestart. Achilles de Khotinsky was een Russische ondernemer en uitvinder die in Rotterdam de eerste Nederlandse gloeilampenfabriek oprichtte. Vandaar de naam, waar je wel even op moet oefenen.

Kies je favoriete plek
De ruimte is ongepolijst, de inrichting heeft een stoere, maar warme uitstraling. Khotinsky heeft verschillende zitjes. Neem plaats aan de grote bar, kies een bistrotafeltje uit, hang lekker in de leren banken, geniet van de zon op het terras of vlei jezelf in een zitje bij de grote olijfbomen. Zin om je muzikale talenten te delen? De piano is van jou!

Yummie!
De menukaart doet watertanden. Er staan veel gevarieerde gerechten op de kaart, voor elk wat wils. De Fruits de Mer, sandwich carpaccio van dikbilrund of Mississippi Mud pie zijn slechts een kleine greep uit de gevarieerde dagkaart. Wij bestellen charcuterie bij de borrel en een vissoep voor de lunch. Voor het charcuterie plateau - gevuld met Jamon de Monestero, Coppa di Parma, paté van Dordtse poldergans, gedroogde Fuet worst en vijgen steranijscompote - hebben we maar een woord: snoepen! De vissoep is rijkelijk gevuld met verse zeevruchten en wordt geserveerd met aioli en croutons van donker meergranenbrood. Dit is vissoep zoals vissoep bedoeld is. Zelfs de olijfolie waar we het brood in dopen is zo smaakvol, dat we vragen welke olijfolie dit is. De naam omschrijft precies wat we proeven: Liquido d'oro.

Go to Khotinsky
Of je nu zin hebt om een casual hapje te eten op een doordeweekse donderdag of uitgebreid wilt lunchen op een zonnige zaterdag: ga naar Khotinsky en laat je eigen licht erover schijnen.

Khotinsky, Noordendijk 148, Dordrecht, www.khotinsky.com















Copyright beelden: www.tillietip.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten