woensdag 3 juli 2013

Italiaans buurtrestaurant Osteria Vicini - Rotterdam

De vertaling van het Italiaanse 'Osteria Vicini' is buurtrestaurant. De buurt die zich gelukkig mag prijzen met Osteria Vicini is het Rotterdamse Kralingen. Tussen de gezellige Kralingse buurtjes, geniet je van een casual drankje, koffie met krantje of Italiaans hapje met vrienden.

Voer voor de ogen
Wat Osteria met name bijzonder maakt is de entourage. De zaak is prachtig van binnen en buiten. Het heeft een terras, een grote bar, lounge zitjes, een barretje aan het raam, grote stamtafels, hoge borreltafels en intieme tweezitjes. De ruimte is aangekleed met weelderige bloemboeketten, industriële aluminium barkrukken, vintage lampenkappen en een wijnrank door het pand. Let op de lovely little details: Tiramisu in een weckpotje, een (gratis) soepje vooraf en pasta in een kruidenierskastje met daarbovenop een grote selectie aan Grappa’s. Je kijkt je ogen uit!

Aan tafel
De kaart is goed gevuld! Ieder moment van de dag kun je hier lekker Italiaans snoepen. Ik heb me gebogen over de avondkaart. De anti-pasti was prima, de pizza Delozia smaakvol en – hoe kan het ook anders – de Limoncello perfecto. Voor circa 35 euro, inclusief een appetizer, dolci en waanzinnig lekkere wijntjes, heb ik lekker gegeten.

Of je nu wel of niet in de buurt woont, een bezoekje aan dit buurtrestaurant is altijd leuk!

Vicini Osteria, Kortekade 63 - 69, Rotterdam, www.vicinirotterdam.nl 


















Copyright beelden: www.tillietip.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten