maandag 24 juni 2013

Zorgboerderij de Buytenhof: pluktuin, boerderijwinkel & theeschenkerij - Rhoon


Onder de rook van Rotterdam, vind je langs een prachtige dijk in Rhoon Zorgboederij De Buytenhof. Een plekje waar je even ontsnapt van de drukte van de stad. Voor een rustgevend theetje op het terras, om vers brood te kopen of weelderige bloemen te plukken in de pluktuin.

Boerderijwinkel
Zodra je de auto langs de dijk geparkeerd hebt, voel je direct de rust en schoonheid van het platteland. Via een laan met aan weerszijden prachtige wilgen wandel je naar de boerderijwinkel van De Buytenhof. Aan het begin van het terrein vind je het insectenhotel. Tovert direct een glimlach op je gezicht! Tegenover dit innovatieve hotel ligt de boerderijwinkel die gevestigd is in een voormalige fruitloods. Fruit, groenten en het vlees komen van eigen land. De sappen, chutneys en honing zijn natuurlijk Home Made! Naast al dit lekkers verkoopt de boerderijwinkel ook mooie streekproducten. Nooit eerder was boodschappen doen zo leuk! Je begrijpt het al, je mandje is hier snel gevuld.

Theeschenkerij
De theeschenkerij De Smaak van Buyten wordt met plezier gerund door zorggasten en vrijwilligers. De thee die hier geschonken wordt is van het Franse theehuis Betjeman & Barton. In de zomer kun je een heerlijke kruidenthee bestellen, gemaakt van kruiden uit de eigen kruidentuin. Knorrend buikje? Dat komt goed uit! Bestel een heerlijke Dikke snee van de week, een Boterham Buytenhof of een ander smaakvol gerecht van de kaart. Leuk: iets te vieren of gewoon zin om jezelf te verwennen? Ga voor de High Tea (19,95 per persoon). Wel even van tevoren reserveren.

Proeven, voelen, ruiken in de moestuin
Vanaf een gedeelte van het terras van de theeschenkerij heb je mooi uitzicht op de moestuin. Hier worden 'vergeten' groenten verbouwd zoals patisson en pastinaken en bijzondere kruiden als bergamot en ijskruid. Wanneer heb jij deze smaakvolle producten voor het laatst gegeten? Je kunt ze - net als het fruit uit eigen tuin - kopen in de Boerderijwinkel. Loop ook nog even een rondje door de moestuin en volg de bordjes met 'proeven', 'voelen' en 'ruiken'. En of de zintuigen worden geprikkeld!

Pluktuin
Vanaf eind mei kan er geplukt worden in de bloemenpluktuin. Met de snoeischaar op zak stel je je eigen boeket samen. Vanaf €4,00 pluk je je eigen verse bosje bloemen. Volgens de meneer van De Buytenhof had ik een kinderbosje geplukt. Voor €2,50 siert dit schattige bosje al dagen mijn huis!

Meer info
Zorgboerderij De Buytenhof is een plek die stadsmeisjes omtovert in plattelandsmeisjes. Al is het maar voor een middag. Ontdek het zelf, kijk voor meer info op de website van Zorgboerderij de Buytenhof.

Zorgboerderij de Buytenhof, Rijsdijk 98, Rhoon, www.debuytenhof.nl
























Copyright beelden: www.tillietip.nl

1 opmerking:

  1. De buitenhof is ook mijn favoriete plekje en in de komende week ga ik er weer de lekkerste appels plukken. Relaxen puur natuur !

    Wat heb je dat prachtig geschreven Tilly
    Bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen