Iedere keer als ik in Parijs ben, ga ik langs mijn vaste adresje Bouillon Chartier. Een unieke franse ervaring, maar je moet er wel van houden. In een steegje waar je zo voorbij loopt als je het niet kent vind je een oud maar imposant pand met veel hout en grote spiegels. Eenmaal binnen, word je door ober in gilet en strik naar je tafel begeleid. En soms schuif je bij franse locals aan tafel. Op tafel vind je standaard een mandje brood en een karaf met water. Bestel de Cuvee Chartier. Een flesje rode huiswijn voor een scherp prijsje. Vervolgens kun je kiezen uit diverse typisch franse simpele maar prima gerechten. Denk aan eieren met mayonaisesaus (2,20 euro) als voorgerecht, tartare met rauw ei en friet (11,80 euro) als hoofdgerecht en profiteroles met warme chocolade (3,90 euro) als nagerecht. De rekening wordt vervolgens op je papieren tafelkleed geschreven. Zoals ze zelf zeggen: geen kristallen glazen, geen zilveren vorken, maar de ziel en authenticiteit van een unieke en tijdloze plek. Ga het zelf eens ervaren. 7 Rue Faubourg Montmartre, Parijs.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten