zondag 27 juli 2014

Vakantiehuis aan het Sneekermeer - Terherne

Een vakantiehuis, direct aan het water, met een bootje voor de deur. Klinkt goed? Pak je koffer alvast in en boek een week, midweek of weekend een huisje of Bed&Breakfast bij Terherne Haven.

Havenhuis
De huisjes zijn verzorgd en liggen in de haven van Kameleondorp Terherne in het Friese Merengebied. Op de begane grond bevinden zich twee slaapkamers met boxspring bedden en een veranda aan de steiger. Op de eerste etage vind je de woonkamer, keuken en het balkon met prachtig uitzicht over de haven. Het is hier heerlijk wakker worden met het geluid van het kabbelende water en fijn boten kijken die aan het einde van de dag in de haven aanmeren.

Sloep of zeilboot
Tip: huur een boot bij het nabijgelegen Waterpark Terherne en leg de boot aan de steiger voor het huisje. Je krijgt een map mee met diverse routes. Favoriet: de route door het Veengebied is prachtig. Ook erg fijn: lekker dobberen op het Pikmeer. Aan het Pikmeer ligt Het Theehuis in Grou. Je kunt hier met je boot aanleggen aan de gastensteiger voor een hapje en drankje en intussen genieten van het uitzicht op het meer. En om in stijl te blijven, neem je voor onderweg zelf lekker Fries suikerbrood en Fryske dumpkes mee aan boord. Zorg dat je onderweg wel wat losse euro's in je zak hebt, want bij een enkele brugwachter stop je een paar euro in de klomp. Pin werd niet geaccepteerd. ;-) Gelukkig werd dat opgelost door een vriendelijk gezin op een zeilboot, dat namens ons een duit in het klompje heeft gegooid.

Skûtsjesilen
Leuk: vaar een keer mee met de havenmeester van Teherne Haven op een skûtsje. Of huur eens voor een bijzondere gelegenheid een van de andere klassieke boten die liggen te pronken in de haven. Ook bijzonder: verras je lief met een romantisch nachtje weg. Boek een overnachting in het B&B Hûs op 'e Dyk; een hotel voor twee waar newly weds graag vertoeven, na een overtocht met het bruidsbootje.

Landrotten
Meer een landrot? Pak een terrasje in Teherne, breng een bezoekje aan het beroemde Sneek, eet een hapje in Grou en ga shoppen in Leeuwarden. Genoeg te doen in de omgeving! Neem wel de tijd, want dat er een brug (of twee, drie) open staat onderweg, daar kun je wel van uit gaan. Maar hey, je het vakantie, dus je hebt de tijd. Geniet ervan!

Terherne Haven, Kupersleantsje 9, Terherne, www.terhernehaven.nl

At Teherne Haven you can rent a holiday home in the harbour of Teherne. The house is nicely decorated and neat and it has a big plus: you can station a boat in front of the house! There is a boat rental nearby, that also provides lovely boating routes. Besides enjoying yourself on the water, the villages around Teherne (Sneek, Grou, Leeuwarden) are absolutely worth a visit. For more information, please check the website www.tehernehaven.nl.


û
û

Geen opmerkingen:

Een reactie posten