zondag 28 december 2014

Hip hotel nhow - Rotterdam (NL)

Met de komst van het toonaangevende gebouw De Rotterdam, kleurt de skyline van Rotterdam nog mooier. Dit stevige staaltje architectuur van Rem Koolhaas is de thuisbasis van het nhow Rotterdam: het hippe hotelzusje uit de NH hotelfamilie. Het hotel dat bijna een jaar na opening de felbegeerde ENTREE Hospitality & Style award voor 'Best Hotel Design' in de wacht heeft gesleept.

De opening
Begin 2014 opende het nhow. De uitnodiging voor de opening beloofde: check-in, drinks, dinner, party (till late), sleep, hangover. Perfect! Na een reisje Parijs zouden we een korte pitstop thuis maken en onze reis vervolgen naar het nhow. Tijdens de pitstop ontdekten we dat een van onze twee katers erg ziek was. Niet veel later zaten we met een kater bij de dierenarts in plaats van met een kater in een hip hotel na een nacht feesten. Enfin, kater Ali maakt het gelukkig goed en inmiddels hebben we een nacht geslapen in het hotel. Als toerist in eigen stad. 

Room with a view
De kamers zijn - zoals je bij dit architectuurhotel verwacht - stijlvol. Zonder poespas. Met ruige muren van robuust beton, witte strakke lakens en vurig rode accenten. Echt prachtig allemaal, maar wat echt adembenemend is, is het uitzicht. Dit is wat we noemen "a room with a view". Met uitzicht op de Zwaan. Het ontbijt de volgende ochtend is heerlijk. Veel keus zonder in te boeten op kwaliteit.

Roof Top Terrace
Het nhow is een plek waar je niet alleen slaapt, maar waar ook gegeten, gedronken, gedanst, ontmoet en gecreëerd wordt. Het Roof Top Terrace heeft een machtig mooi uitzicht en ze organiseren hier graag een cultureel of swingende avond. Hou de website in de gaten voor events. Zo organiseren ze wel eens een Bloody Mary Sunday bijvoorbeeld. Weer eens wat anders dan in je huispak op de bank hangen. Tot daar?

The skyline of Rotterdam is even more beautiful becauase of the building De Rotterdam. In it, you will find nhow Rotterdam; the hip and happening hotelsister within the NH hotelgroup. The rooms are stylish, with tough concrete walls, tight and white sheets and vivacious red accents. Absolutely breathtaking is the view. A room with a view on the Erasmus Bridge. The hotel is not only a place to sleep, but also to dine, drink, dance, meet and create. Check the website for upcoming events. See you there!

nhow Rotterdam, Wilhelminakade 37, Rotterdam, www.nhow-rotterdam.comGeen opmerkingen:

Een reactie posten