zaterdag 23 februari 2013

Drink espresso met locals bij Lokaal - Rotterdam

Het voormalige Station Hofplein en Hofpleinviaduct maakten ooit een belangrijk onderdeel uit van het spoornet in Rotterdam. Door een infrastructurele wijziging werd dit station gesloopt en raakte het in verval. Lange tijd fietste je hier liever snel voorbij. Eeuwig zonde! Dat vonden twee woningcorporaties gelukkig ook. Sinds 2009 zijn ze bezig met de renovatie van het oude Hofpleinstation. De Hofbogen bieden nu ruimte aan horecagelegenheden, winkels en tijdelijke evenementen. Een plek in ontwikkeling tussen Rotterdam Noord en Centrum. Een plek voor nieuwe energie.

Eersteklas koffie
Espressobar Lokaal brengt deze bruisende energie in één van de Hofbogen. Het is een koffiebar waar locals uit Noord graag komen. Voor een eersteklas kop koffie ben je hier aan het juiste adres. Een macchiato, ristretto of flat white. Is koffie niet aan jou besteed? Bestel een chai latte, homemade iced tea, shandy of Vedett bier. De termen zijn hip, maar zeker geen gebakken lucht. Het smaakt heerlijk, net zoals het desembrood, de zoetigheden - zoals warm gebakken bananenbrood met maple syrup! - en salades.

Connect
Het interieur is urban classy door de goud-koper kleuren gecombineerd met hout. Het heeft een grote bar, diverse kleine tafels, een stamtafel, een zitje met leren fauteuils en een terras in de zon. Het is een plek waar het levendig aanvoelt maar rust geeft ten opzichte van het drukke centrum. Maak een gezellig praatje met de eigenaar, lees een krant, geniet van het eten en drinken, connect met de wi-fi en met de locals. Bel je vrienden en ring the alarm! Dit is voortaan je nieuwe espressobar.

Lokaal, Raampoortstraat 34b, Rotterdam, www.lokaal-espresso.nl






Geen opmerkingen:

Een reactie posten