woensdag 20 februari 2013

Restaurant Radio Royaal - Eindhoven

In het voormalige Strijp S gebouw van Philips waar vroeger perslucht gegenereerd werd, vind je nu Radio Royaal. Een bijzonder restaurant in een oude machinekamer. Het Eindhovense restaurant begon als try-out tijdens de Dutch Design Week en is nu iedere dag van de week geopend voor lunch en diner.

Entree
Op weg naar Radio Royaal passeer je loft-appartementen in aanbouw en oude fabriekshallen met graffiti waar jonge ondernemers veelbelovende bedrijven starten. De entree van Radio Royaal is opvallend. Via een trap naar boven - onder de hijskettingen door - loop je naar twee grote stalen deuren. Eenmaal geopend, dan begint de bewondering.

Vervlogen tijden
Je stapt een ongepolijste ruimte binnen. De machinekamer is grotendeels in tact gehouden. Hijskabels en turbines fungeren als het decor van het restaurant en staan in mooi contrast met het smetteloze witte tafellinnen. Oude Philips spullen herinneren je aan vervlogen tijden, evenals de vintage meubelstukken zoals een oud kantoorkastje, leren fauteuils, en een tv uit opoe's tijd.

Keuzes, keuzes, keuzes
De kaart kietelt. Er staan zoveel gerechten op die je nieuwsgierigheid wekken. Het liefst wil je ze allemaal proeven. De absolute aanrader die zowel op de lunch- als dinerkaart staat is 'flammkuchen' met spek, ui en crème fraîche. Een keuze maken tussen de nagerechten is nagenoeg onmogelijk. Een Luikse wafel, baba au rum of rabarber met bastognekoek en yoghurtmousse? Wie het weet mag het zeggen... De gerechten zijn keurig geprijsd. Je geniet van een 3-gangen menu € 29,50.

Aanwinst
Radio Royaal is een aanwinst voor de wijk Strijp en voor Eindhoven. De bijzondere setting combineert oude en nieuwe tijden en biedt een plek waar jong en oud elkaar ontmoeten. Radio Royaal is geliefd bij de studente van de Design Academy en bij de charmante meneer die uit de tijd komt dat de vintage meubeltjes nog nieuw waren. En absoluut ook bij mij. Nu jij nog!

Radio Royaal, Ketelhuisplein 10, Eindhoven, www.radioroyaal.be






























Copyright beelden: www.tillietip.nl

1 opmerking:

  1. Geweldig initiatief! erg leuk en vernieuwend en om toch het monument eruit te laten springen! Dit is heel positief! Gr Tamara

    BeantwoordenVerwijderen