woensdag 16 oktober 2013

Slaap in een klooster en vergaap je aan antiek - Tongeren (BE)

Tongeren is de oudste stad van België. De stad is compact en sfeervol. Is het dé stad voor een uitgebreide stedentrip? Niet echt. Maar zeker de uitgelezen stad voor antiek- en brocanteliefhebbers om oud schoon te scoren. En zij weten als geen ander, voor dé perfecte vondst moet je er vroeg bij zijn. Dus dan kun je er maar beter een leuk nachtje vooraf aan vastplakken en slapen bij de slaapparel van de stad; Hotel Eburon. 

Kloosterhotel
Zaterdag overnacht je bij Hotel Eburon. De architectuur van het gebouw, de hoge ramen, het atrium, en de subtiele interieurdetails verraden dat dit een voormalig klooster was. Dit, gecombineerd met een strak en modern interieur maakt Hotel Eburon een juweeltje voor de stad. Een beetje prijzig, maar kijk naar een leuke aanbieding. Tip: breng zaterdag een bezoekje aan Hasselt, Aken of Maastricht en zoek daar een leuk restaurantje uit. Tongeren is echt gezellig, maar een te gek eettentje heb ik niet kunnen ontdekken. Voor het slapen gaan drink je nog wel een kop thee of cocktail bij brasserie en wijnbar Tinto wat in het atrium van het kloosterhotel ligt. Om vervolgens op tijd met je hoofd het kussen te raken. Want je weet; om 05.30 uur staat de wekker. Oké, je kunt nog wel een keer snoozen.

6 uur sharp
Zondag om 6 uur staan in Tongeren meer dan 350 standhouders en 40 antiekwinkels klaar om hun brocante- en antiekwaar te verkopen. Je begint voor de deur van het hotel en struint vervolgens langs de kraampjes die uitgestald staan in de Leopoldwal, Veemarkt, Maastrichterstraat, Clarissenstraat en Eburonenhal. En - met name briljant bij slecht weer - je vindt ze ook op de eerste verdieping van de parking Julianus. Tot 13.00 uur kun je hier je hart ophalen als je van antiek en brocante houdt. Ik scoorde; een traditionele aardappelmand. Ben benieuwd waar jij mee thuis komt!

Hotel Eburon, de Schiervelstraat 10, Tongeren, België
Meer info over de markt vind je op www.tongeren.be






























Copyright beelden: www.tillietip.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten