dinsdag 10 september 2013

Pizza & Cocktailbar Grazie - Parijs (FR)

Grazie is een pizza slash cocktailbar in Parijs. Je eet hier supersmaakvolle pizza's en drinkt ruige cocktails. Het is opgericht door Julien Cohen. Komt de naam je bekend voor? Julien is de zoon van Bernard en Marie-France Cohen, eigenaren van de nabijgelegen beroemde conceptstore Merci. Niet verwonderlijk dat ook Grazie een doorslaand succes is.

Bloody good Mary
Op de kleine kaart staan gerechten met grote smaken. Grazie transformeert de pizza tot een culinair hoogstandje door het gebruik van mooie verse producten. Geen gekkigheid, gewoon ontzettend goed. Als voorgerecht eet je antipasti en als toetje heerlijke dolci. Uiteraard gepaard met een cocktail. Op de cocktailkaart staan een aantal klassiekers en een aantal nieuwsgierigmakende cocktails. Een Bloody Mary proeft hier als een Bloody Good Mary en een Basil & Honey Martini wil je toch een keer geprobeerd hebben.

Life is one long weekend 
Grazie heeft een industriële uitstraling. De ruimte is niet groot, dat maakt het intiem. De bar en barkrukken zijn van roestvrijstaal, de drankflessen staan in houten kisten, de tafels en stoelen zijn zwart, de afgebladderde muur wordt gesierd door het woord AMORE en de glazen serre is gevuld met Chesterfield sofa's en tafels gemaakt van oude koffers. Een Grazie-wijsheid "Relax, life is one long weekend" - geklad op een stukje karton - is het motto. Inderdaad; "Nog een cocktail graag."

Hipsters en socialites
En dan de mensen. Het team van Grazie is ontzettend vriendelijk en professioneel. Het publiek: Parijse Socialites en Hipsters die voor een bezoekje aan Grazie zorgvuldig hun outfit hebben uitgezocht (waarbij de kledingstukken juist wel of juist niet met elkaar matchen). Heb je geen Chanel of grannydress in je garderobe? Geen probleem. Het is hier allemaal goed.

Reserveer een tafel
Grazie is geopend voor lunch en diner. Zorg dat je van tevoren reserveert om zeker te zijn van een tafeltje. Of hoop op een vrij plekje aan de bar. Sorry als ik het laatste plekje al bezet heb. Grazie is nu eenmaal mijn favoriete hang-out in Parijs...

Grazie, 91 Boulevard Beaumarchais, Parijs, www.graziegrazie.fr





  Copyright: www.tillietip.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten