zondag 1 december 2013

Hamburg: best burger in town - Rotterdam (NL)

Hamburg is - zoals de naam doet vermoeden - een hamburgertent in Rotterdam. Niet zomaar een. Het serveert kwalitatief hoogwaardige burgers, in rap tempo, voor een heel fijn prijsje. 

De Hamburg(er)
De hit op de kaart is De Hamburg; een burger van 270 gram Black Angus rund. Kleinere trek? Ga voor de hamburger, kipburger, lamsburger of garnalenburger. Ook staan er heerlijke vega-burgers op de kaart: de tofu- en pompoenburger. Voeg naar eigen wens toppings toe zoals avocado, kaas of pancetta en bestel huisgemaakte patat, een halve maiskolf, een gepofte aardappel of coleslaw erbij. Ben je al aan het watertanden?

Black Angus koeien
Goed om te weten: het rundvlees is afkomstig van Black Angus koeien van de Ana Paula Ranch, Urugay. Met respect voor milieu en dier wordt het vlees geproduceerd. Zo grazen de ossen buiten van het pampagras en is er van bijvoeding met krachtvoer en suikers geen sprake. Het vlees wordt dus duurzaam geproduceerd en heeft een natuurlijke smaak.

Burger bestellen
De ruimte is gaaf ingericht. Hamburg heeft een open keuken, een grote houten bar en de muren worden gesierd door illustraties van gehaktmolens. Je zit aan hoge of lage houten zitjes. De rood-wit geruite servetten en de beroemde rode ketchup- en gele mayonaisefles maken het plaatje compleet. Als je een keuze hebt gemaakt van de kaart, krijg je een ticket met een nummer. Zodra je bestelling klaar is, verschijnt jouw nummer op een digitaal bord en haal je zelf je eten op bij de keuken. Dit wordt geserveerd op een zilverkleurig dienblad. De mooie ronde burger zit in wit warmhoudpapier en de patat in een traditionele papieren patatzak. Love the little details!

Open sfeer
Natuurlijk kom je hier voor de burgers, maar zeker ook voor de relaxte sfeer. Mensen lopen in en uit, schuiven bij elkaar aan tafel, maken een praatje met bekenden (en onbekenden), genieten van hun eten, blijven hangen of gaan juist weer verder om naar een volgend leuk adresje op de Witte de Withstraat.

Hamburg, Witte de Withstraat 948, Rotterdam, www.restauranthamburg.nl 















Copyright beelden: www.tillietip.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten