woensdag 1 januari 2014

Kloosterhotel: Kruisherenhotel - Maastricht (NL)

In de 'categorie kloosterhotels' bevindt het Kruisherenhotel zich wat mij betreft aan de top. Wow, wat is dit hotel overweldigend mooi.

Kruisherenklooster
Het Kruisherenhotel ligt in het hartje van Maastricht en is gevestigd in het voormalige Kruisherenklooster dat stamt uit de vijftiende eeuw. De monumentale gotische kerk grenst aan het complex. Oude elementen zijn in stand gehouden en gecombineerd met een sterk staaltje design. Het interieur komt van de hand van interieurarchitect Henk Vos en ontwerpers als Philip Starck, Le Corbusier en Maurer. Het hotel beschikt over zestig kamers. Je kunt kiezen tussen een Deluxe kamer, Prestige kamer en Suite. Na een nachtje dromen, ontbijt je op de entresol in de schip van het kerk. Zoals ze zelf zeggen: "tussen hemel en aarde".

Ook voor een hapje of drankje
Blijf je niet overnachten, maar wil je hier wel graag even van de sfeer proeven? Dat kan! En geloof me, dat wil je. Je kunt lunchen of dineren in de kerk. Kies bijvoorbeeld voor het Limburgs streekmenu voor 38,50 per persoon. Of drink gewoon lekker een borrel in de bar of lees een boek in de openbare bibliotheek. Kijk vooral je ogen uit in dit stukje hemel op aarde.

Kruisherenhotel, Kruisherengang 19-23, Maastricht, www.kruisherenhotel.nlwww.kruisherenhotel.nl











Copyright: www.tillietip.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten