woensdag 29 januari 2014

Ontbijt en lunch bij Helena Primakoff - Amsterdam

Helena Primakoff is een heel fijn onbijt- en lunchtentje op de hoek van de Czaar Peterstraat en de Lijndenstraat in Amsterdam. Zo'n tentje waar je bij binnenkomst al warm van binnen wordt. Zo gezellig.

Verse bloemen en vrolijke ruiten
Al ligt het niet in het bruisende deel van het centrum, Helena Primakoff is een klein blokje om meer dan waard. Het is een lichte plek waar de muren en servetten gesierd worden door vrolijke rood-witte ruiten, waar verse bloemen op de tafel staan en waar taart naar je lonkt vanaf de toonbank. Een plek voor grote meisjes. Om te ontbijten met de kleine spruit, te werken aan dromen, te snoepen met vriendinnen of te lunchen met lief.

De menukaart
Een kaart met ruime keuze. Van stevige boerenboterhammen tot nostalgische wentelteefjes. Dit is nog maar een kleine greep uit nog veel meer lekkers. Echte zoetekauwen worden vast heel erg blij van de zelfgebakken appeltaart of carrot cake, die je trouwens ook mee naar huis kunt nemen.

De liefde van Helena Primakoff
En dan nog even wat geschiedenis. Vanwaar de naam - waar ik toch echt even op moest oefenen - Helena Primakoff? Ze was het liefje van Czaar Peter. Vandaar.

Czaar Peterstraat 171 | Hoek Lijndenstraat 28, Amsterdam, www.helenaprimakoff.nl.





Copyright: www.tillietip.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten